Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie09/11/2020 

Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie!

pandemic coronavirus seo online financial crisis

Intreaga lume se confrunta in aceasta perioada cu poate cea mai severa problema a sa din ultimul secol. Sute de mii de persoane infectate, industrii date peste cap si tari in stare de urgenta sunt doar cateva din efectele Coronavirusuui Covid-19 care pune la grea incercare omenirea anul acesta. Ca oricare alta ramura a economiei, pietele de imobiliare resimt din plin efectele acestei pandemii. Ce este si mai grav este ca expertii in imobiliare nu pot face o prognoza despre ce se va intampla si cum va arata evolutia preturilor imobiliare Craiova dupa ce aceasta criza se va sfarsi. Ce este cert insa este faptul ca piata va scadea. Procentul este inca nesigur. Unii analisti mai optimisti zic ca va fi undeva intre 5 si 10%. Altii, care spera sa greseasca, dau acest procent undeva de pana la 20%. Cum vor suna anunturi imobiliare post-pandemie sau ce preturi se vor practica pentru inchirieri garsoniere Craiova, ramane de vazut.

Cum Afecteaza O Criza De Genul Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova?

Evolutii si trenduri pe piata de imobiliare

Orice oprire a productiei din orice ramura a economiei, pentru o perioada lunga de timp, aduce cu sine tulburari masive pe pietele internationale. Odata cu izbucnirea acestei noi epidemii in China, fabrici intregi au trebuit inchise pentru a se incerca controlarea raspandirii virusului. Fara productie nu exista bunuri care sa fie comercializate. Fara bunuri se creeaza un dezechilibru intre cerere si oferta de pe piata. Astfel, cand un jucator gigantic precum China dispare de pe piata, efectul de domino se amplifica exponential si se rasfrange asupra pietelor si burselor din intreaga lume.

Odata cu raspandirea virusului in sine, se raspandesc si problemele din tara de origine. Economiile sunt incetinite, productia scade si necesarul de consum nu mai poate fi acoperit. In astfel de situatii, oamenii incep ori sa cumpere frenetic, manati de ingrijorarea ca “maine s-ar putea sa nu mai gaseasca”, ori strang bani pentru zilele ce vor urma, creand astfel o lipsa de lichiditati pe piata. Acest lucru se resimte si in piata de imobiliare Craiova. Cumpararea unui apartament sau a unei case reprezinta o investitie riscanta in astfel de momente, investitie pe care oamenii nu sunt dispusi sa o faca. In acest caz, preturile din anunturi scad. Dar s-ar putea ca nici macar o scadere semnificativa de pret sa nu fie de ajuns pentru a convinge un cumparator in aceasta perioada. Intr-o perioada in care insasi intercationarea sociala se poate dovedi periculoasa, este de inteles aceasta atitudine din partea clientilor.

Analistii spun ca cea mai buna strategie in acest moment este asteptarea. Nici o criza nu tine la nesfarsit, iar odata ce oamenii vor incepe sa produca din nou si sa introduca bani pe piata, aceasta se va regla singura. Acest lucru insa va dura. In primul rand, nimeni nu stie cat va dura pana cand pandemia va trece. De aceea, cei care au anunturi imobiliare postate sunt sfatuiti sa nu se sperie si sa le retraga, ci doar sa astepte. In al doilea rand, mai este si problema scaderii preturilor. Cu cat va exista o scadere mai mare, cu atat va dura mai mult ca piata sa se auto-regleze. O scadere mare la imobiliare da nastere de obicei speculei. Dar toate aceste probleme, spun specialistii, se vor rezolva cu rabdare.

Exista Si Vesti Bune Despre Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova

Evolutii-si-trenduri-pe-piata-de-imobiliare

Pentru cei care isi propusesera sa investeasca in imobiliare Craiova, si incepusera deja sa stranga bani in acest sens, o scadere a pietii ar putea fi mana cereasca. Scaderea preturilor la imobiliare inseamna un credit mai mic, in cazul in care nu se poate achita suma integral. Un credit mai mic aduce cu sine rate mult mai confortabile si termene de plata mult mai flexibile. Acest lucru ar putea insemna o redresare mult mai rapida a pietii. In orice caz, lucrarile la ansamblurile rezidentiale deja incepute continua, deoarece termenele de predare trebuiesc respectate. Dezvoltatorii si constructorii stiu acest lucru, si stiu si ce ar insemna o sistare a lucrarilor, si de aceea merg mai departe.

Unul dintre criteriile care vor sta la baza unei investitii viitoare ar trebui sa fie vechimea imobilului in care se afla spatiul. Exista investitori care vor opta pentru variantele modern din ansambluri rezidentiale nou construite. Acestea de obicei dispun de o compartimentare diferita de cea clasica si de mai multe optiuni in ceea cr priveste finisajele. Vor exista desigur si aceea care vor opta intotdeauna pentru un spatiu intr-un imobil mai vechi. Desi nu vor avea aceleasi avantaje ca la o constructie noua, si aceste garsoniere au farmecul si atuurile lor. Ele sunt de obicei compartimentate clasic, putandu-se obtine o delimitare mult mai clara a spatiilor si astfel o dotare mult mai precisa a acestora. De asemenea, astfel de garsoniere sunt de obicei in cladiri mult mai aproape de centrul orasului. Acest lucru, desi ar putea face ca pretul acestora sa fie mai mare in comparative cu altele aflate in alte zone, ar putea reprezenta un beneficiu major pentru cineva care nu dispune de mijloc de transport propriu sau care este nou venit in oras.

O scadere a preturilor i-ar putea influenta si pe cei care cauta inchirieri garsoniere pe internet. Preturile mai mici la inchiriere, coroborate cu o plafonare a salariilor si preturilor pentru anumite servicii si produse, ar putea atrage noi clienti interesati de inchirieri pe termen lung. Orice proprietar stie ca este mult mai bine sa inchiriezi unei singure persoane pe un an sau doi, decat sa schimbi chiriasii odata la 4-5 luni. Multi poate vor face si acest lucru, deoarece sunt cazuri in care chiria incasata este singurul venit, dar cei care vor putea astepta suficient, isi vor gasi noi chiriasi pe termen lung.

Anunturi se vor posta in continuare. Fie ca e vorba de agentie sau direct de proprietar, ele vor continua sa fie actualizate noii situatii din piata. Cei care isi doresc din tot sufletul sa cumpere vor avea ocazia sa o faca la un pret mult mai convenabil decat cu 4-5 luni in urma. Cei care doresc sa vanda, ar trebui sa inteleaga ca orice se poate rezolva, pana si o scadere in piata, cu rabdare. Piata este un organism viu care stie sa se regleze singur in situatii ca aceasta. Tot ce trebuie facut este sa se astepte. Noi si noi anunturi vor aparea de indata ce piata se va stabiliza.

Cand Va Fi Mai Bine?

Evolutii-si-trenduri-pe-piata-de-imobiliare-600-399

Aceasta este o intrebare cu atat de multe necunoscute incat nimeni nu poate da un raspuns fara echivoc. Ce se stie insa este faptul ca dupa ce aceasta criza va trece, evolutia preturilor imobiliare Craiova se va afla in cu totul alta paradigma. Cei care vor dori sa investeasca in imobiliare vor trebui sa fie mult mai atenti, iar cei care vor vinde sau inchiria vor trebui sa faca mai multe eforturi pentru a-si atrage clientii. Urmeaza o perioada in care si investitorii straini vor fi mai precauti. Acestia vor incerca pe cat posibil sa isi conserve resursele pentru a nu fi prinsi pe picior gresit de vreo eventuala recesiune. Important ramane optimismul, dar cu o doza sanatoasa de pragmatism.

Fie ca ca se vor cauta simple inchirieri garsoniere Craiova pe internet sau va fi vorba de cumparari de case sau terenuri de sute de metrii patrati, imobiliarele vor resimti din plin efectele acestei crize. Infuzia masiva de capital, si dezvoltarea de noi ansambluri, ramane o solutie, dar trebuie sa se si gaseasca cine sa o faca. Sunt de evitat pe cat posibil in perioada imediat urmatoare crizei speculantii. Acestia vor incerca sa profite de haosul creat si sa cumpere pe bani putini proprietati valoroase. Este importat ca vanzatorii sa nu se panicheze si sa vanda doar din frica. Piata se va redresa.

Nu sunt de neglijat nici masurile care se vor lua de catre stat pentru a proteja investitorii si cleinti bancilor. Fie ca este vorba de scutiri de la plata ratelor si a dobanzilor pentru credite, fie ca este vorba de o relaxare fiscala pentru a incuraja investitiile, acestea pot da mult dorita gura de oxygen pietii de imobiliare din Romania. Desi statul poate nu va putea sa asigure cel mai bun mediu pentru dezvoltarea de noi afaceri, va avea tot interesul de a atarge investitorii inapoi si de a-i face sa isi reia activitatea. Pe masura ce acesti investitori vor redeschide santierele si noi ansambluri vor incepe sa se ridice, scaderea anutata de analisti va incepe sa se amelioreze. Important este ca nimeni sa nu se sperie de cifrele care se vor vehicular in perioada urmatoare. Acestea vor fi prognoze mai mult sau mai putin avizate, sau chiar adevarate fumigene menite sa duca preturile cat mai jos posibil. Totul va trebui privit cu un oarecare scepticism.

Evolutia preturilor din urmatoaea perioada nu ar fi prima pe un trend descendent. De-a lungul istoriei piata de imobiliare a suferit lovituri grave dupa care s-a redresat de fiecare data. Ultima a avut loc in 2008-2009, si a venit pe fondul unei lipse de lichiditati, artificial create dupa cum ar spune unii specialisti. Fie ca este creata de om in laborator, fie ca vine ca o consecinta fireasca la un dezastru natural, crizele au ceva in comun: trec. Categoric lumea nu va mai fi la fel, si noi moduri de a aborda vanzarea de imobiliare va trebui gandit, dar asta nu inseamna ca aceasta criza nu este ca toate celelalte. Urmeaza vremuri foarte interesante si foarte multa lume va fi cu ochii pe ceea ce va inseman evolutia preturilor imobiliare. Piata din Romania este una in general atractiva pentru investitii straine, care s-a bucurat de o crestere destul de consistenta in ultimii ani. Fie ca este vorba de inchirieri garsoniere sau de vanzari de apartamente in anasambluri rezidentiale ridicate de la zero, client se vor gasi in continuare. Desi nimeni nu poate spune cand anume acestia vor aparea, cu siguranta o vor face. Criza este precum un razboi de uzura. Cine cedeaza ultimul, castiga. Mai mult decat atat, istoria a dovedit ca dupa orice perioada de declin urmeaza una de crestere si prosperitate.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>