Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?17/08/2020 

Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?

inchirieri garsoniere Craiova

Pentru orice investitor portofoliul sau este ceea ce il recomanda si il face sa se diferentieze de toti ceilalti investitoti. Desi fiecare portofoliu este unic prin ceea ce contine, exista cateva aspecte comune tuturor portofoliilor. Construirea unui portofoliu se face in urma dobandirii unei intelegeri aprofundate a variabilelor din piata si a trendurilor acesteia. Este nevoie de o capacitate mare de analiza si de experienta care se poate acumula numai daca investitorul este prezent pe piata. Un portofoliu puternic este unul diversificat, atingand toate aspectele pietei imobiliare, de la terenuri de vanzare Craiova si pana la inchirieri garsoniere Craiova. Un portofoliu astfel creat denota o intelegere aparte a pietei, intuitie si calcul de risc.

De La Ce Se Incepe Un Portofoliu?

Daca lichidarea unui portofoliu este un moment fix in timp, usor de precizat, inceperea construirii unui portofoliu este un moment cu mult mai greu de identificat. Raspunsul la o astfel de intrebare nu este unul simplu. Construirea unui portofoliu nu este neaparat o activitate bine delimitate in timp. Construirea lui se poate considera ca incepe chiar din momentul luarii deciziei de a-l construi. Pe de alta parte, orice portofoliu trebuie sa contina un numar de active. Astfel, se poate concluziona ca un portofoliu incepe odata cu primul active achizitionat. O medie intre cele doua ipoteze ar spune ca un portofoliu incepe sa se construiasca din momentul in care se incepe analizarea optiunilor din piata. Aceasta ar fi poate cea mai buna definitie a momentului de incepere a construirii unui portofoliu cu active imobiliare.

Analiza optiunilor disponibile la un moment dat in piata este vitala pentru construirea viitorului portofoliu. Aceasta va decide directia initiala pe care investitorul o va urma. Exista o serie de aspecte care pot influenta evolutia unui portofoliu pe toata durata eistentei acestuia, insa primele achizitii si tranzactii sunt cele care ii vor stabili ritmul. De aceea este foarte important de inteles de catre investitor in urma analizei daca este momentul sa se orienteze spre terneuri de vanzare sau daca portofoliul lui se va ax ape inchirieri de garsoniere. Ca principiu de functionare a investitiilor in imobiliare, nici un investitor nu ar trebui sa-si inceapa portofoliul investind in ceva ce nu cunoaste. Mai bine merge pe un lucru sigur, cum ar fi inchirierea de garsoniere sau apartamente, care va prezenta intotdeauna un grad de risc mult mai scazut decat alte investitii si care este o sursa de venit pasiv, decat pe ceva cu grad de risc ridicat care, desi promite un profit mult peste zona de chirii, este total strain investitorului cum ar fi vanzarea de terenuri intravilane.

Odata aleasa linia directoare a portofoliului, investitorul se poate concentra pe dezvoltarea acestuia. O greseala pe care multi investitori incepatori o fac este ca asociaza dezvoltarea cu cresterea. Dezvoltarea unui protofoliu nu inseamna intotdeauna acumularea de active imobiliare. In unele cazuri dezvoltarea portofoliului va insemna si renuntarea la anumite active slab productive sau nerentabile in favoarea celor care aduc profit. De aceea este bine ca decizia de a crea un portofoliu sa vina in urma unei constientizari a riscurilor pe care acesta le poate implica si nu doar din dorinta de a avea un portofoliu imobiliar cu orice pret. In unele momente s-ar putea sa se dovedeasca faptul ca anumite terenuri de vanzare sa nu fie defapt pea tat de cautate pe cat s-a crezut initial. Fie ca investitorul potrivit nu a aparut inca, fie ca volatilitatea pietei a facut din ele niste simple terenuri virane fara perspectiva dezvoltarii, cel care le detine in portofoliu trebuie sa inteleaga ca este momentul sa renunte la ele, pentru sanatatea celorlalte proprietati.

Diversificarea Portofoliului

Portofoliu-imobiliar

Decizia de a diversifica un portofoliu trebuie luata numai intr-un moment de stabilitate financiara maxima. Diversificarea inseamna schimbare, si istoria a dovedit faptul ca uneori schimbarea nu este cea mai buna variant cand este facuta in graba sau in necunostinta de cauza. De asemenea, diversificarea trebuie sa vina in urma identificarii unei noi oportunitati in piata, mai ales pentru investitorii aflati la inceput de drum. Aceste noi oportunitati pot reprezenta schimbari brusce de directie, cum ar fi de la inchirieri de garsoniere intr-un oras precum Cluj-Napoca la terenuri de vanzare in cu totul alt jude. Pe de alta parte diversificarea se poate face fara prea mari socuri, cum ar fi de la inchirieri de spatii comerciale la inchirieri de garsoniere. Desi destinatia spatiului este cu totul alta, forma de tranzactionare este familiar investitorului si nu presupune o perioada lunga de acomodare.

Un aspect important al diversificarii unui portofoliu, cat si al activitatii investitionale, este abilitatea de a intuii tendintele pietei si a reactiona la acestea. Desi investitiile sunt decizii care trebuiesc luate in urma analizei aprofundate a riscurilor si oportunitatilor existente, exista si momente in care inspiratia de moment joaca un rol crucial in a identifica urmatoarea proprietate si ocazie de a investi. Cu toate acestea diversificarea si cresterea unui portofoliu trebuie sa ramana o actiune atent coordonata de catre toti factorii implicate, in special de catre investitor. Un rol foarte important in momentul diversificarii unui portofoliu il joaca consilierul oricarui investitor. Acesta isi aduce aportul la mai buna intelegere a pietei si la identificarea potentialelor investitii. Un consilier va actiona intotdeauna in interesul clientului sau, fiind nevoie de un anumit grad de incredere din partea acestuia din urma, dar si de loialitate din partea consilierului. Alegerea unui consilier ar trebui sa fie o decizie la fel de atent luata ca si cea a unei investitii. Un consilier trebuie ales in baza analizei atente a experinetei si expertizei acestuia, si nu doar din ratiuni personale.

Cresterea Si Lichidarea Unui Portofoliu

Ca orice lucru de pe lumea asta, portofoliul imobiliar al unui investitor ajunge la un maxim posibil, are o perioada destagnare, dupa care este lichidat sau intra intr-o perioada de descrestere ca valoare si devine irrelevant din motive natural. Insa cresterea unui portofoliu este poate cea mai impresionanta perioada din viata oricarui investitor. Portofoliul sau poate creste prin mai multe metode:

- Piata in sine poate creste, crescand astfel cotatiile activelor detinute;

- Achizitionarea de noi active;

- Preluarea de portofolii intregi de la alti investitori.

terenuri-de-vanzare-Craiova

Oricare ar fi motivul cresterii, aceasta ar trebui intotdeauna sustinuta de un grad sanatos de diversificare, pentru a contracara efectele daunatoare a unei potentiale inflatii artificiale a pietei. Lichidarea unui portofoliuar trebui sa fie intotdeauna o decizie constienta, luata e catre investitor in momentul in care se poate obtine profitul maxim din activele detinute. Lichidarea unui portofoliu nu trebuie sa fie vazut ca un lucru neaparat rau. Astfel de lucruri se fac din diverse considerente, incepand de la o lipsa de lichiditati si pana la nevoi personale sau dorinta de a experimenta alte domenii. Lichidare unui portofoliu constituit majoritar din inchirieri de garsoniere sau orice alta forma de venit pasiv ar trebui sa se faca numai in momentul in care portofoliul devine nesustenabil. Chiar si in acele conditii, anumite investitii ar trebui protejate prin renuntarea la altele care prezinta un grad de risc mai ridicat.

De-a lungul timpului multe portofolii imobiliare construite pe terenuri de vanzare sau pe diferite investitii care pareau sigure la un moment dat au trebuit sa fie lichidate, dovedindu-se ca astfel de investitii nu sunt intotdeauna sigure. Pe de alta parte insa, orice investitor alege sa proneasca la drumul reprezentat de construirea unui portofoliu imobiliar trebuie sa fie constient ca nu exista nici un fel de garantie a reusitei indiferent de activele detinute sau de gradul de diverisificare. Portofoliile se comporta aproape la fel ca un organism viu, raspunzand la stimuli externi si reactionand la fluctuatii aparute in mediul sau. De asemenea, portofoliile, asemeni organismelor pot deveni perimate si se pot degrada in timp. In astfel de momente un investitor inteligent va intelege ca a venit momentul ca portofoliul respective sa fie lichidat si ce active mai pot fi salvate din el sa stea la baza unei nou portofoliu.

Construirea unui portofoliu imobiliar nu este ceva usor, dar cu suficient de multa dedicare si capacitate de intelegere si analiza a pietei imobiliare, poate fi la indemana oricui. Tot ce trebuie facut este sa se inteleaga piata imobiliara si fluctuatiile ei. Chiar si asa, nu exista o reteta a succesului care sa poata fi aplicata de catre orice investitor. Conditii extremre precum o criza monetara mondiala sau un eveniment neprevazut precum un conflict armat piate da peste cap si cele mai atent calculate prognoze a celor mai buni specialist in imobiliare. Oricine doreste sa se aventureze ca investitor pe piata imobiliara ar trebui mai intai sa se consulte cu specialist in domeniu. Multumita lor si a tehnologiei modern, se pot face simulari pe perioade limitate de timp din care sa se deduca felul in care un portofoliu se va comporta si care sunt cele mai viabile elemente ale acestuia. O analiza atenta este cel mai important aspect al construirii unui portofoliu si de aceea dezvoltarea unei capacitati de analiza este intr-o oarecare masura chei reusitei oricarui investitor bun.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>