Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?15/12/2020 

Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?

terenuri de vanzare

Din Craiova pana la Constanta exista numeroase anunturi pentru terenuri de vanzare. Multe din acestea pot parea o ocazie foarte buna pentru o investitie, mai ales in cazul unor investitori neexperimentati. Majoritatea investitorilor cu experienta stiu exact ce sa urmareasca atunci cand analizeaza astfel de anunturi si inteleg ca nu trebuie sa se grabeasca in a lua o decizie. De asemenea, exista investitori pe piata care au inteles ca pentru anumite terenuri exista anumite criterii dupa care trebuie sa se ghideze atunci cand urmeaza sa faca o investitie, si de aceea ei reusesc sa isi construiasca si sa isi consolideze portofoliile.

De Ce Cauta Investitorii Terenuri De Vanzare?

In lumea afacerilor imobiliare fiecare investitor isi creeaza portofoliul asa cum considera, dar mai ales in functie de cat de bine poate intuii viitoarele trenduri ale pietei. De aceea, cei mai multi investitori vor urmari atat oportunitati care sa le aduca un profit imediat mare, chiar daca asta va insemna asumarea unor riscuri crescute, dar in acelasi timp si ocaziile de a-si consolida portofoliul cu active care reprezinta un risc mai scazut si un profit mai mic, dar care promit o apreciere in timp. In acest sens, tot mai multi investitori, mai ales cei de nivel national si international, urmaresc cu atentie anunturile care se posteaza pe mai toate pietele imobiliare, in special cele emergente. Acolo este, de obicei, cel mai propice mediu pentru investitii de lunga durata. Insa nu orice listare de catre o agentie imobiliara sau direct de catre un proprietar este vazuta neaparat ca si o mare ocazie, chiar si in cazul unei piete emergente. De aceea, inainte de a investii in orice fel de activ, acesta trebuie evaluat cu foarte mare atentie.

Foarte multi investitori puternici cauta, de exemplu, terenuri de vanzare. Acest lucru se intampla in special pentru ca terenurile sunt o investitie relativ sigur, care nu necesita mari eforturi pentru a o rentabiliza. In cazul unui teren destinatia acestuia se poate schimba mult mai repede decat in cazul unui imobil, si astfel terenurile vor fi intotdeauna la foarte mare cautare in randurile investitorilor.

Desigur, valoarea unor astfel de terenuri de vanzare joaca un rol foarte important in decizia investitorilor. Aceasta valoare este mult mai mult decat simplul pret la care se comercializeaza terenul. Valoarea, in cazul unei evaluari din partea unui investitor reprezinta, in primul rand, capacitatea respectivului teren de a genera profit. Acest lucru nu trebuie sa se intample imediat. Orice investitor stie ca valorificarea unui teren poate dura si cativa ani, in functie de evolutia pietei, insa partea buna la o astfel de investitie este ca nu reactioneaza atat de violent in cazul unor deprecieri ale pietei. De aceea investitorii isi permit sa astepte pentru a putea profita de pe urma investitiei. De asemenea, un alt factor important care contribuie la evaluarea valorii unui teren este nivelul de investitie necesar pentru acesta. Exista terenuri care se pot folosi exact in starea in care se afla atunci cand sunt cumparate. Altele insa necesita investitii subsecvente, uneori chiar substantiale. Astfel, daca valoarea terenului este, per total, mai mare decat pretul cerut pe acesta, atunci investitorul va lua in considerare ocazia.

Terenuri De Vanzare Pentru Investitii Industriale

ansambluri rezidentiale

Desigur, nu orice investitor este interesat de orice terenuri de vanzare. In lumea afacerilor imobiliare exista jucatori importanti care s-au profilat pe un anumit tip de active si care stiu exact cum trebuie sa se prezinte un teren pentru a-i interesa. De pilda, exista investitori care tranzactioneaza eminamente terenuri industriale. Acestia au acumulat experienta necesara pentru a intelege la ce anume trebuie sa fie atenti atunci cand evalueaza un teren si sa poata decide daca acesta este intr-adevar un activ care sa ii intereseze. Investitorii care cauta terenuri industriale au un alt set de instrumente la dispozitie, diferit de cel al investitorilor care urmaresc terenuri pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, spre exemplu. Acestia trebuie in primul rand sa aiba certitudinea ca industria din zona se va dezvolta si ca va exista cerere pentru terenul lor. Desi pentru acest lucru nimeni nu poate da garantii ferme, investitorii se pot orienta in functie de marimea platformelor industriale din zona si de rata lor de expansiune. Desigur, acest lucru poate fi mai usor de verificat in cazul unor localitati mai mari precum Craiova sau Sibiu si mai greu in cazul unor localitati mai mici precum Medgidia sau Avrig.

Un alt criteriu foarte important in cazul celor care cauta sa cumpere terenuri in zone industriale este acela al utilitatilor din zona. Desi poate exigentele nu sunt la fel de mari ca in cazul unor terenuri folosite pentru construirea de ansambluri rezidentiale, este important ca utilitatile sa existe cel putin in proximitatea terenului, astfel incat investitorul sa nu fie nevoit sa plateasca prea mult pentru accesarea lor si pentru ca terenul sa fie mai atractiv pentru viitorul cumparator. Exista zone in care investitiile industriale nu renteaza tocmai pentru ca utilitatile se afla la distante prea mari fata de terenul in cauza. Astfel, proprietarii respectivelor terenuri se vad obligati fie sa investeasca pentru a le aduce in zona fie sa piarda oportunitati.

Terenuri De Vanzare Pentru Dezvoltari Imobiliare

terenuri craiova

Pe piata de imobiliare exista si investitori care s-au concentrat pe ce inseamna terenuri de vanzare cu potential in dezvoltarea de ansambluri rezidentiale sau alte forme de spatii in afara de cele industriale. In acest caz, criteriile folosite pentru evaluarea unor astfel de terenuri sunt diferite fata de cele cu destinatie industriala. In primul rand, locatia este mult mai importanta. Orice investitor cu experienta stie ca zona limitrofa a oraselor si municipiilor este cea mai propice pentru astfel de investitii. In ultimii ani tot mai multi dezvoltatori imobiliari si-au deschis santiere in astfel de zone. De aceea terenurile in aceste zone este la foarte mare cautare. Mai ales daca zona este una relativ apropiata de centrele de interes din localitate. Desigur, exista si dezvoltatori imobiliari care au proiecte ce vizeaza tocmai departarea de ceea ce inseamna urban, insa cei mai multi dezvoltatori si constructori aleg sa ramana sa se axeze pe periferiile unor localitati precum Iasi, Craiova sau Brasov.

Un alt aspect important in cazul unor terenuri de vanzare in scopul dezvoltarii de ansambluri rezidentiale este cel referitor la utilitatile din zona. Mai mult decat in cazul zonelor destinate activitatii industriale, in cazul zonelor unde urmeaza sa se construiasca ansambluri de case sau blocuri acestea trebuie sa fie racordate la utilitati precum retelele de gaz, curent si apa potabila. In plus, pe langa aceste facilitati de baza, se urmareste ca terenurile respective sa fie accesibile atat pentru automobile cat si pentru trafic pietonal si de asemenea sa beneficieze de facilitati precum transport in comun sau iluminat public. Desi toate acestea sunt lucruri care se pot rezolva odata inceputa investitia, existenta lor de la inceput nu face decat sa sporeasca valoarea terenului si astfel sa creasca profitul investitorului.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>