Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?19/10/2020 

Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?

garsoniere de vanzare

Construirea unui portofoliu bazat pe imobile mici si versatile, precum garsonierele, este o idee foarte atractiva pentru multi investitori. De aceea acestia cauta garsoniere de vanzare in mai toate localitatile din tara. Insa gasirea acestor garsoniere nu este neaparat foarte usoara. Sunt multe aspecte de care trebuie tinut cont inainte de a initia o achizitie iar investitorul trebuie sa se documenteze foarte bine inainte de a lua o decizie in vreun sens. De aceea, cei mai multi investitori novici apeleaza la serviciile unor firme specializate in imobiliare. Acestea pot avea macar un rol consultativ astfel incat investitorul sa aiba acces mai usor la informatii care s-ar putea dovedi cruciale in momentul deciziei

Aspecte Importante In Cazul Unei Garsoniere De Vanzare

Pe piata imobiliara exista multi investitori care doresc sa-si construiasca un portofoliu puternic. Desi poate multi inteleg aceasta piata ca un simplu spatiu in care se tranzactioneaza imobile si spatii, acest lucru nu este in totalitate adevarat. Piata imobiliara necesita un anumit tip de intelegere aprofundata a unei oportunitati. Nu este de ajuns ca un investitor sa aiba doar banii necesari. Acesta trebuie sa inteleaga cum functioneaza piata si restul actorilor din ea, in special cei care doresc sa vanda anumite active imobiliare. De aceea este nevoie ca investitorul sa stie cum trebuie „citite” aceste active si la ce anume trebuie sa fie atent in cazul unei achizitii.

In cazul unei garsoniere de vanzare, desi pentru multi nu pare, exista multe aspecte de care trebuie tinut cont inainte de a se initia orice fel de tranzactie. In primul rand, investitorul ar trebui sa se asigure ca vanzatorul este de buna credinta. Acest lucru ar putea fi greu de verificat, mai ales daca investitorul este la inceput si daca a ajuns la vanzator fara a trece printr-o agentie imobiliara. In astfel de cazuri este recomandabila experienta unui profesionist. Acesta va face demersurile necesare pentru a-i asigura investitorului toate informatiile necesare inainte ca acesta sa ia o decizie. Nu de putine ori investitorii s-au trezit inselati de vanzatori prin documente false sau imobile care faceau obiectul unor litigii.

Al doilea pas pe care orice investitor ar trebui sa-l faca in cazul unei garsoniere de vanzare este verificarea fizica a acesteia. Exista garsoniere de vanzare in mai toate localitatile din tara, dar in orase precum Craiova sau Iasi, este bine ca un profesionist sa evalueze starea imobilului. In multe orase din tara au existat cazuri in care garsonierele construite nu respectau standardele de calitate si astfel multi investitori se vedeau pusi in fata situatiei de a investii si mai multi bani pentru a repara ce neajunsuri existau. Zona si anul in care au fost construite garsonierele vizate sunt doua aspecte foarte importante care pot spune multe despre calitatea imobilelor.

Cum Se Pot Gasi Garsoniere De Vanzare?

garsoniere Craiova

Exista multe feluri in care un investitor poate gasi garsoniere de vanzare. Depinde, desigur de ce doreste sa gaseasca mai exact. Un prim mod prin care acesta poate gasi astfel de imobile sunt anunturile din publicatii de specialitate sau de pe site-uri dedicate. Aici se pot gasi de cele mai multe ori anunturi date direct de catre proprietari. In cazul in care investitorul este la inceput de drum in construirea portofoliului, se recomanda contractarea serviciilor unui specialist in calitate de consultant. Acesta va putea interpreta mult mai bine anunturile respective si il va putea sfatui pe investitor.

O a doua metoda este folosirea unei firme specializate in imobiliare. Astfel de firme se dovedesc foarte utile, mai ales in orase precum Sibiu, Craiova sau Bucuresti, unde ritmul in care se construiesc noi imobile este foarte alert si unde poate fi uneori destul de dificil pentru o singura persoana sa tina pasul cu toate noutatile din domeniu. De asemenea, astfel de firme au o gama mult mai larga de garsoniere de vanzare, din care pot alege exact cele care se potrivesc cu cerintele investitorului.

Un alt mod de a gasi garsoniere de vanzare este acela de a merge direct la dezvoltator. Astfel, investitorul are un control mai mare asupra a ceea ce urmeaza sa achizitoneze si poate interveni direct in stadiul de finisare a garsonierei. De asemenea, se evita astfel riscul de a se lucra cu persoane de moralitate indoielnica. In cazul in care se apeleaza direct la un dezvoltator, acesta incheie un contract ferm cu investitorul prin care se angajeaza sa livreze imobilul in anumite conditii.

Cand Este Cel Mai Bine Sa Se Caute Garsoniere De Vanzare?

garsoniere in craiova

Cel mai simplu raspuns la aceasta intrebare ar fi „in momentul in care piata este in scadere”. Astfel investitorul are avantajul de a cumpara sub pretul pietei si de a avea mult mai multe optiuni decat in cazul unei piete ridicate. In aceasta situatie exista intotdeauna riscul ca redresarea pietei sa dureze mai mult decat este investitorul dispus sa astepte. De aceea astfel de situatii sunt de obicei favorabile numai investitorilor cu o experienta mai vasta si care pot suporta o scadere a pietei pe termen lung.

Un alt raspuns la aceasta intrebare ar putea fi ”cand investitorul se simte pregatit”. Desigur, si in acest caz, exista o serie de criterii de catre trebuie tinut cont. In primul rand investitorul, mai ales unul nou, trebuie sa faca destul de multa cercetare pentru a se asigura ca poate face o previziune corecta asupra pietei si a valorii unei garsoniere de vanzare pe care ar intentiona sa o cumpere. De asemenea, investitorul ar trebui sa aibe capitalul necesar unei astfel de investitii pe cat posibil fara sa apeleze la imprumuturi. Astfel acesta nu ar fi legat de plata unor rate in cazul unei investitii paguboase.

Mult specialisti de la agentii imobiliare din centre mari precum Constanta, Craiova sau Timisoara au incercat sa motiveze de ce cel mai bun moment pentru achizionarea unei garsoniere de vanzare ar fi vara, insa pana la urma decizia ii revine exclusiv investitorului. Desi un anumit anotimp sau moment istoric poate influenta parcursul pietei imobiliare, decizia de a investii trebuie luata de catre investitor, preferabil in momentul cunoasterii a cat mai multor informatii referitoare la piata si la imobil in sine.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>