Cum Se Negociaza O Chirie14/09/2020 

Cum Se Negociaza O Chirie

inchirieri apartamente craiova

O chirie Craiova presupune un risc calculat pe care ambele parti implicate in tranzactie si-l asuma. Insa pana la semnarea actelor si predarea cheilor unei parti catre cealalta, exista multe etape care trebuie parcurse. Identificarea locatiei ideale este doar primul pas care trebuie facut de catre cel care cauta un spatiu de inchiriat. Pe de alta parte, pentru cel care se ocupa de inchirieri aprartamente Craiova, prezentarea spatiului este cea mai importanta parte a procesului inainte de negocierea propriu-zisa. Cum se stabileste suma care se va cere, cand si in ce conditii se va face vizionarea locatiei, care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei parti implicate in negociere; toate acestea sunt aspecte care trebuie definite inainte de prima intalnire dintre cele doua parti pentru a se putea stabili punctul de plecare in negociere. Intelegerea motivatiei fiecarei parti este o alta componenta importanta a intregului proces si care, daca este folosita cum trebuie, poate aduce rezultate interesante in ambele cazuri.

Cine Cauta Chirie Craiova

chirie craiova

Exista trei categorii principale de persoane care cauta chirie Craiova. Prima categorie este cea a tinerilor. Acestia sunt fie veniti la facultate, fie sunt nou veniti in oras si sunt in cautarea unui loc de munca. A doua categorie este cea a celor care sunt veniti in concediu si prefera o chirie a unei camere de hotel pentru sentimentul de autenticitate si gradul de libertate pe care aceasta il confera. A treia categorie este cea a persoanelor care urmaresc utilizarea spatiului in scopuri lucrative, cum ar fi deschiderea unor birouri. Fiecare persoana din fiecare categorie are nevoi deosebite atunci cand vine vorba de felul de chirie pe care il cauta, si este dispusa sa plateasca un pret rezonabil pentru o solutie cat mai convenabila pentru nevoile sale.

Tinerii veniti la studii, studenti sau liceeni, sau cei care s-au mutat in oras cu serviciul reprezinta poate cea mai numeroasa categorie din cele trei. Acestia sunt cei care inainte de toate se vor orienta in functie de pret. Al doilea aspect ca importanta pentru ei este localizarea in functie de scoala sau serviciu si de abia a treia pozitie este ocupata de ceea ce se ofera in pretul chiriei. Desigur, exista si exceptii de la ordinea acestor criterii, existand de asemenea optiunea, ca pe langa cele enumerate sa existe si alte aspecte pe care cel care cauta chirie sa le ia in considerare in momentul cautarii. De cele mai multe ori insa persoanele din aceasta categorie vor incerca sa obtina un pret cat mai bun, activitatea lor tinandu-i departe de locuinta vreme de multe ore pe zi, astfel aceasta devenind un loc unde se petrece un timp foarte scurt.

A doua categorie de persoane interesata de chirie este cea a persoanelor care viziteaza orasul in scop turistic. Spre deosebire de cele din prima categorie, acestea vor lua in calcul pretul in aceeasi masura in care vor lua in calcul si confortul oferit de spatiu. Pentru astfel de persoane experienta traita intr-un oras este mai importanta decat orasul in sine. De aceea, pretul trebuie neaparat sa fie reflectat in confort. Astfel de persoane prezinta avantajul de a nu ocupa un spatiu multa vreme si de a fi dispuse sa nu negocieze pretul chiriei. In ultimii ani, o adevarata industrie secundara segmentului imobiliar s-a dezvoltat pe baza inchirierilor pe perioade scurte. Cazarile de tip hotelier in spatii precum apartamente si garsoniere de la persoane fizice particulare a luat o foare mare amploare si datorita boom-ului economic din ultimii ani care a permis mult mai multor persoane sa isi petreaca concediile departe de casa. Platforme de genul Air BnB au dus la o popularizare si mai accentuata a fenomenului de inchiriere pe perioade scurte in scopuri turistice. Aceasta miscare a luat amploare atat de mult incat pana si agentiile imobiliare si site-urile de rezervari traditionale au trebuit sa tina cont de ea si sa se adapteze, listand oferte.

Cea de-a treia categorie este reprezentata de cei care isi cauta un spatiu de inchiriat pentru a-l folosi in scopuri lucrative. In cazul acestor persoane, locatia este totul. O locatie centrala, cu un vad bun, permite o expunere buna, deci poate duce la construirea unei afaceri profitabile. Pe de alta parte insa, depinde foarte mult si de tipul de afacere care se vrea a fi desfasurata. Un magazin de haine sau un concept store de accesorii sunt genul de afaceri care reclama o pozitionare cat mai centrala cu putinta pentru a atrage atentia. In schimb, o firma de web design, desi nu este cel mai fericit caz, poate functiona si dintr-o garsoniera aflata la etajul 6 a unui bloc. Atat timp cat produsul in sine nu are nevoie de o expunere cat mai mare, activitatea se poate desfasura de oriunde. In cazul acestor persoane, pretul este de asemenea important. Orice afacere buna este profitabila in momentul in care in firma intra mai multi bani decat ies. Nu este necesar ca bugetul lunar al firmei sa graviteze in jurul platii chiriei, indiferent de pozitinarea spatiului.

Cum Trebuie Sa Se Negocieze Corect Inchirieri Apartamente Craiova

Pentru cei care se ocupa de inchirieri apartamente Craiova, fie ca sunt proprietari sau agenti imobiliari, acestia inteleg ca negocierea chiriei presupune cateve etape clar delimitate. In prima etapa, trebuie stabilit contactul cu potentialul client. In acest moment ambele parti au ocazia de a-si forma o opinie despre celalalt. Acest momet este crucial in desfasurarea negocierii, deoarece ii va ajuta pe participanti sa inteleaga fiecare cu ce fel de persoana are de-a face. Negocierea este atat un joc al preturilor cat si unul al nervilor, fiecare incercand sa il inteleaga pe celalalt si sa capete un avantaj ce-i va fi util mai tarziu in negociere. Pentru inceput, o estimare preliminara este cea mai mare relaizare. Pentru cel care ofera spre inchiriere este momentul perfect de a-l incadra pe cel care cauta intr-una dintre cele 3 categorii. Aceasta incadrare il va ajuta sa mearga mai departe in negociere.

Cea de-a doua etapa a negocierii este vizionarea spatiului propriu-zis. Acesta etapa se poate confunda uneori cu prima, deoarece cele doua se desfasoara de cele mai multe ori simultan. In aceasta etapa insa este vorba despre evaluarea spatiului si compararea cu pretul cerut. Pentru client, o privire critica este esentiala in aceasta etapa, el neavand voie sa se arate mult prea incantat de cele prezentate pentru a nu trada o potentiala dispinibilitate de a ceda la un pret mai mare. Pentru proprietar sau agentul imobiliar acesta este momentul in care isi poate da seama ce cauta de fapt omul din fata lui si sa il reevalueze in functie de observatiile facute. Aceasta etapa este cea in care fiecare participant isi limpezeste imaginea despre celalalt.

cum se negociaza o chirie

Ultima etapa a negocierii o reprezinta schimbul de sume prorpriu-zis. Acesta poate fi de o mai lunga sau de o mai scurta durata, in functie de flexibilitatea ambilor participanti. Acesta este momentul cand avantajul este net de partea proprietarului care, daca va stii sa analizeze situatia cum trebuie, va putea obtine suma dorita. In orice caz, aceasta etapa este cea in care tactul si siguranta ambilor participanti trebuie sa isi spuna cuvantul. Indiferent de ce parte a mesei se afla, fiecare va avea impresia ca evaluarea sa este cea corecta si va avea nevoie de toate resursele pentru a-si impune punctul de vedere. De asemenea, in aceeasta etapa sunt expuse toate rezervele pe care cel care cauta le are vis-à-vis de spatiul vizionat. Daca totul merge bine, cei doi vor ajunge la o intelegere care va fi consfintita printr-un acord atat scris cat si verbal

Cei care se ocupa de inchirieri de apartamente stiu cum sa “citeasca” o persoana care cauta sa inchirieze si vor stii cum sa o abordeze si sa o faca sa inteleaga care sunt avantajele unui anumit spatiu. Pe de alta parte, oricine care cauta sa inchirieze va trebui sa isi foloseasca toate abilitatile de care dispune pentru a evalua spatiul la un pret favorabil lui. Ambele parti au dreptate in felul lor, adevarul aflandu-se ca intotdeauna undeva la mijloc. Indiferent ca negocierea se va incheia cu succes au nu, cei doi au avut ocazia de a se cunoaste si de a-si testa abilitatile de observatie si convingere, fapt care le va ajuta la urmatoarea negociere.

Nu exista o reteta sau un algoritm de stabilire a unei chirii favorabile ambelor parti, cum de altfel nu exista nici un fel de procedeu pentru a garanta reusita unei negocieri de o parte sau de alta. Fiecare participant la o negociere trebuie sa se bazeze pe cunostintele sale pentru a obtine un rezultat cat mai favorabil. La urma urmei, cuvantul in sine "negociere" provine din cuvantul din limba Latina negocium, care in traducere inseamna " ocupatie ". Asadar, acest schimb de replici si sume este in sine o ocupatie in care sunt implicate doua sau mai multe parti si care va avea rezultate favorabile pentru unul dintre ele. Fie ca de aceasta data, fie ca data viitoare, orice proprietar isi va gasi chiriasul, asa cum oricine cauta apartamente de inchiriat isi va gasi ceva potrivit mai devreme sau mai tarziu.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>