De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?05/10/2020 

De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?

contractele de vanzare cumparare

Ca si in cazul cautarii unei case de vanzare la oras, si la tara exista anumite lucruri de care un cumparator trebuie sa tina cont atunci cand doreste sa investeasca intr-o astfel de proprietate. Insa, ceea ce s-ar putea ca nu toti potentialii investitori sa stie, criteriile alegerii unei case la tara sunt diferite de cele ale alegerii unei case la oras. Exista multe lucruri pentru care poate cumparatorul nu s-a pregatit sau pe care nu le poate prevedea. De aceea, inainte de a-si lua orice fel de angajament, ar trebui sa isi cantareasca foarte bine optiunile si sa puna in balanta avantajele si dezavantajele unei astfel de achizitii. Desigur, exista persoane care il pot ajuta pe cumparator la fiecare pas al tranzactiei, insa decizia finala trebuie sa fie luata in urma unei analize cat se poate de atente a tuturor aspectelor.

1. Cum Se Pot Gasi Case De Vanzare La Tara Repede?

Pentru multa lume o casa la tara reprezinta o forma de evadare din aglomeratia marilor orase precum Timisoara, Craiova sau Constanta si sansa de a isi crea propria oaza de liniste in care sa se retraga. Insa gasirea unei astfel de case nu este tocmai usoara, cautarea casei perfecte putand sa dureze in unele cazuri si ani de zile. Depinde, desigur, de cumparator ce anume cauta si cum este dispus sa gestioneze aceasta cautare pentru a o face cat mai eficienta posibil.

In primul rand, case de vanzare se pot gasi destul de usor. Foarte multa lume apeleaza la site-urile agentiilor imobiliare pentru a-si face o idee despre ce oferte sunt pe piata. Gasirea unei case la tara insa este posibil sa fie putn mai dificila. Asta deoarece nu toti proprietarii care au case la tara sunt de parere ca internetul le va aduce cei mai buni clienti. In functie, desigur, si de ce fel de „tara” este vorba, stirea vanzarii unei proprietati este de obicei raspandita mai intai prin viu grai si de abia apoi folosite mijloacele de comunicare in masa. In zonele inca arhaice ale tarii, cei care doresc sa isi vanda proprietatea vor apela intotdeeauna mai intai la cunoscuti, rude si vecini inainte de a lasa vestea sa circule dincolo de granitele satului. De aceea poate fi uneori greu pentru cineva de la oras sa fie la curent cu piata imobiliara de la tara.

Insa exista metode prin care astfel de case de vanzare sunt popularizate si in randurile celor care nu fac parte din lumea satului. Exista agenti imobiliari, si chiar firme intregi, specializati pe gasirea acestor proprietati si popularizarea lor. Odata cu trecerea timpului oamenii au inteles ca nu se pot baza la infnit numai pe comunitatea restransa a unui sat sau comune. Astfel, oricine doreste sa gaseasca o casa de vanzare la tara se poate adresa unei astfel de firme. In orase mari precum Craiova sau Iasi exista multe astfel de firme care se ocupa mai ales cu proprietati din apropierea acestor coentre urbane. Depinde desigur de client cat de departe sau de aproape de oras doreste sa fie noua sa locuinta la tara.

2. Renovarea Unei Case De Vanzare De La Tara

lucrari de renovare

Oricine doreste sa investeasca intr-o astfel de casa trebuie sa stie ca este posibil ca lucrarile pe care le are de facut sa nu fie tocmai la fel de usor de realizat ca in cazul unei locuinte intr-un oras. Asta nu inseamna ca ar trebui sa renunte la ideea de a cauta case de vanzare la tara, insa trebuie sa fie constient ca in cazul unei zone rurale lucrurile stau uneori putin altfel decat in zona urbana. De pilda, in cazul unei case vechi exista posibilitatea necesitatii unor lucrari de renovare destul de extinse. Acest lucru depinde de felul in care a fost ingrijita casa si de viziunea cumparatorului.

Astfel de lucrari se pot uneori desfasura cu dificultate intr-o zona rurala. Un prim impediment ar fi aprovizionarea cu materialele necesare. In functie de pretentiile cumparatorului anumite materiale s-ar putea sa fie mai greu de procurat decat altele. Desi in majoritatea satelor de pe langa orase precum Craiova, Brasov sau Sibiu exista magazine specializate in materiale de constructii, in zone ceva mai izolate astfel de magazine sunt mai greu de gasit.

Din aceasta cauza exista case la tara mult mai ieftine uneori decat casele de vanzare de la oras. Insa orice cumparator ar trebui sa isi cantareasca foarte bine plusurile si minusurile inainte de a lua o decizie de orice fel. Exista case care necesita numai o zugraveala dar exista si unele la care se impune o renovare, daca nu chira si o consolidare, totala. Astfel, inainte de a semna orice fel de act cumparatorul ar trebui sa se gandeasca foarte bine daca si cat este dispus sa investeasca in acea casa dupa cumpararea ei.

3. Cumpararea Unei Case De Vanzare La Tara

case de vanzare

Desi contractele de vanzare-cumparare sunt in mare parte standard, in cazul unor case de vanzare din mediul rural este bine ca cel care urmeaza sa o cumpere sa citeasca cu foarte mare atentie clauzele unui astfel de contract. Multe case de la tara se vand impreuna cu terenuri sau alte constructii cum ar fi bucatarii de vara, hambare, suri etc. Oricine doreste achizitionarea unei astfel de case ar trebui sa se asigure ca in contractul de vanzare-cumparare sunt trecute exact bunurile si proprietatile care urmeaza sa intre in posesia sa.

Exista cazuri in care anumite bunuri sau proprietati, desi folosite de proprietarul actual al casei, nu sunt trecute in contractul de vanzare-cumparare sau nu apar in extrasul de carte funciara anexata acestuia. In astfel de cazuri situatia trebuie lamurita inate de semnarea vreunui act. Astfel de situatii il pot pune pe noul proprietari in ipostaze cat se poate de nefericite cum ar fi imposibilitate accesarii unei proprietati sau incapacitatea de utilizare a unui teren. De asemenea este bine ca noul proprietar sa se intereseze despre statutul vanzatorului in comunitate inainte de a incheia orice fel de afacere. In zonele rurale, se pune mult mai mult accent pe natura umana decat in zonele urbane. Astfel, oricine poate obtine informatii mult mai lamuritoare despre opersoana din comunitate daca intreaba pe ceilalti membrii ai comunitatii.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>