Oglinda de lux cu 500 de lei31/01/2007 

Oglinda, pe linga faptul ca este un obiect foarte util, mai are darul de a da senzatia de spatiu si, in plus, pentru niste sume nu foarte mari, poate fi transformata in adevarata opera de arta.

Materialele speciale pentru decorarea oglinzilor permit acum proprietarilor dornici de frumos sa isi decoreze singuri oglinzile. „Oglinda poate fi transformata intr-un veritabil obiect de decor prin mai multe solutii. Unele dintre aceste solutii pot fi puse in practica chiar si de persoane neavizate, respectiv de proprietari“, ne-a spus Angela Agachi, administratorul firmei Arta Monumentala. Solutiile prin care oglinzile pot fi transformate in motive de invidie din partea cunoscutilor sint: filmul vitraliu, banda accentrim, sticla fuzionata, cristalele fatetate, bijuteriile sau vitraliile din cristale sculptate cu sticla in masa. Prima modalitate, cea a filmului de vitraliu, consta in lipirea pe suprafata oglinzii, respectiv a marginilor acesteia, a unor bucati de film cu diverse forme, incepind cu flori si terminind cu diverse forme geometrice. „Pentru a da senzatia de vitraliu veritabil, intre aceste filme se lipeste banda de plumb autoadeziv. Efectul este extraordinar, privitorul avind senzatia ca se afla in fata celui mai veritabil vitraliu“, a adaugat Angela Agachi.

Filmul dubleaza pretul

Acest gen de oglinzi este recomandat pentru sufragerii sau livinguri mai luxoase. Pretul unei asemenea oglinzi de marime medie poate ajunge si la aproximativ 150 RON. Fara film, doar oglinda simpla plus rama costa in jur de 70 RON. Cea mai scumpa posibilitate de innobilare a unei oglinzi este solutia cristalelor fatetate. „Metoda presupune lipirea unor piese din sticla slefuite asemeni diamantelor, cu multe fatete, cu un adeziv special de marginile oglinzilor. Piesele pot fi montate in diverse forme, cu flori, motive geometrice sau chiar pasari. Interioarele moderne pot fi decorate cu astfel de obiecte, la fel de bine si sufrageriile, precum si dormitoarele. „Acest gen de oglinda imita oarecum genul olinzilor venetiene de odinioara“, a amintit Angela Agachi. Pretul unei oglinzi cu cristale fatetate de 56 de centimetri pe 76 de centimetri poate ajunge la 500 RON. „Acest tip de oglinda se incadreaza perfect si cu mobila masiva din lemn, in livinguri traditionale“, a amintit Angela Agachi.

Inlocuitor pentru cristale fatetate

Varianta mai ieftina a cristalelor fatetate consta in solutia benzii accentrim 3M. Odata lipita pe marginea oglinzii, efectul este acelasi ca in cazul cristalelor fatetate, numai ca proprietarul va face economii serioase. Cea mai ieftina banda accentrim costa 193 RON, cea mai scumpa ajunge la 319 RON. Proprietarul va putea decora mai multe oglinzi, intrucit lungimea benzilor este de peste 18 metri. Infrumusetarea cu sticla fuzionata inseamna aplicarea pe suprafata oglinzii a unor bucati de sticla colorata, de diferite forme. Lipirea se face cu adeziv special care costa, in functie de marimea recipientului, intre 30 si 150 RON. Bijuteriile aplicabile pe oglinzi nu sint altceva decit bucati de cristale fatetate. „Se numesc bijuterii intrucit diversele forme de cristale sint montate in plumb“, a amintit Angela Agachi. Reprezentantul firmei Arta Monumentala spune ca intr-o baie moderna cu jacuzzi ar fi indicat sa se aleaga pentru decor, si nu numai, oglinzi cu cristale fatetate. „Eu nu vad rostul spoturilor de lumini la oglinzi, indiferent pentru oricare incapere a casei. As fi de acord cu spoturi pentru niste vitralii care au nevoie sa fie scaldate de lumini pentru a le scoate in evidenta finetea“, a mai spus Angela Agachi, adaugind ca si bucatariile este indicat a fi dotate cu oglinzi, intrucit este semn de bunastare.

Oglinzi care deformeaza fata

Vinzarile de oglinzi astfel decorate s-au dublat in 2006, fata de 2005. Oglinda poate fi din cristal sau oglinda normala. Diferenta dintre cele doua tipuri de oglinzi este aceea ca cea din cristal nu creeaza diformitati, in comparatie cu cealalta, care poate deforma realitatea. „Oglinda din cristal se poate deosebi de cea normala prin faptul ca pe cantul oglinzii sticla este alba, in cazul celalalt sticla fiind verzuie“, ne-a spus Emanuel Barbaric, directorul firmei Barbaric Glass Art. Pretul oglinzilor din cristal este mai mare cu aproximativ 50 RON pe metru patrat fata de oglinzile care distorsioneaza imaginile. Pe linga solutiile de infrumusetare a oglinzilor de mai sus, Emanuel Barbaric mai propune o modalitate prin care pe marginea oglinzii este aplicata o dantela din vitraliu din cristale sculptate manual, cu sticla in masa.

Vitraliul oranj contine aur

O astfel de oglinda dantelata cu dimensiunile de 1,20 metri pe 40 de centimetri costa aproximativ 750 RON, cu tot cu TVA. Pretul vitraliului este dat si de culoare. „Culorile calde, cum ar fi oranj sau rosu, sint mai scumpe pentru ca in compozitia cristalelor se afla si aur“, a mai spus Emanuel Barbaric. Vinzarile la aceste oglinzi sint in crestere. Comparativ cu anul 2005, in 2006 vinzarile au crescut cu aproximativ 10%. „Vinzarile au crescut cu fiecare expozitie la care am fost prezenti“, a amintit Emanuel Barbaric. Ca o noutate in materie, anul acesta, potrivit directorului Barbaric Glass Art, se incearca cuprarea plumbului ce inconjoara vitraliile, cautindu-se astfel obtinerea unei culori rosiatice a acestuia. Clientii acestui segment de obiecte decorative sint oameni cu bani. „Vitraliul aplicat pe oglinzi este o categorie mai de lux“, a precizat Emanuel Barbaric.

  • Oglinzi pentru marirea spatiului

Unul dintre trucurile cele mai vechi ar fi pozitionarea oglinzilor. O oglinda mare, amplasata de la nivelul pardoselii si pina peste nivelul ochiului, poate chiar pina in tavan, poate da senzatia ca dubleaza un spatiu. La un hol foarte ingust poate sa fie o solutie buna pentru a nu simti ca treci printr-un culoar strimt. „In palatele din secolele trecute, acest truc era preferat, mai mult chiar, se folosea pe doi pereti paraleli, astfel incit imaginea se reflecta la infinit, dind impresia de o camera nesfirsita“, ne-a spus arhitectul Adrian Iovescu.

Nicu Stan

Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Termopanul se abureste intre foi?
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum "suporti" CD-urile?
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Se vand apartamente ANL in cartierul Brancusi
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Credit pentru nevoi personale cu garantie imobiliara
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: La cumparaturi de case, cu creditul in buzunar
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Anchor va construi blocuri linga Plaza Romania
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Irlandezii vor profit imobiliar in Romania
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Apartamente noi de vinzare in „faza gri“
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Apartamente in Berlin la preturi de Bucuresti
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Terenurile scumpe sperie investitorii
• ( 31/01/2007 ) AFACERI IMOBILIARE: Trucuri pentru casa mai ieftina cu pina la 20%
• ( 31/01/2007 ) AMENAJARI INTERIOARE: Gresie si faianta ca nou-noute
• ( 31/01/2007 ) CONSTRUCTII: Termopanul – peste lemn la eficienta termica
• ( 31/01/2007 ) CONSTRUCTII: PVC-ul, cel mai profitabil la geam
• ( 31/01/2007 ) CASA SI GRADINA: Toaletarea copacilor din gradina
• ( 31/01/2007 ) CASA SI GRADINA: Cum expui fotografiile
• ( 31/01/2007 ) CASA SI GRADINA: Ce sa nu faci intr-o camera mica
• ( 31/01/2007 ) CASA SI GRADINA: Oglinda de lux cu 500 de lei