Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare26/10/2020 

Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare

momentul potrivit pentru a lista un anunt

Media, atat cea traditionala cat si cea noua, este plina de anunturi in sectiunile sale imobiliare. Dar cine poate adauga anunt imobiliar si ce se poate intelege din aceste anunturi imobiliare este o problema pe care tot mai multa lume incearca sa o rezolve. Primii interesati de astfel de anunturi sunt marii investitori si dezvoltatori imobiliari, care trebuie sa inteleaga ce le ofera piata pentru a-si putea calibra miscarile in consecinta. Insa nici micii proprietari si clienti nu trebuie ignorati. Acestia din urma sunt poate cei mai expusi jucatori de pe piata imobiliara. De aceea si pentru ei intelegerea functionarii anunturilor imobiliare este esentiala.

Cine Adauga Anunturi Imobiliare Pe Site-Urile De Specialitate

Site-urile specializate pe tranzactionarea de imobiliare au dat posibilitatea proprietarilor si intermediarilor de a ajunge mult mai repede in contact cu potentialii cumparatori. Practic, oricine poate adauga anunt imobiliar pe astfel de site-uri pentru a facilita cautarea unui imobil sau a unui teren. Insa nu toata lumea stie cine ar trebui sa adauge anunturi imobiliare. Desi nu exista nici un fel de restrictie in utilizarea acestor instrumente de lucru, este de preferat ca anumite restrictii sa existe pentru a combate reaua vointa sau nestiinta unora.

Spre exemplu, exista persoane care adauga anunturi imobiliare fara a avea nici un fel de dovada a proprietatii unui imobil sau vreun drept de folosinta asupra sa. Astfel de cazuri sunt din pacate numeroase si aduc un prejudiciu atat proprietarilor de drept cat si cumparatorilor care doresc sa investeasca. Din fericire, multe site-uri a unor agentii de imobiliare au luat masuri de precautie impotriva unor astfel de situatii.

In primul rand, nimeni nu poate posta un anunt pe un astfel de site decat daca acesta este aprobat de catre un administrator al site-ului. Acesta trebuie mai intai sa verifice si sa valideze identitatea persoanei care adauga anuntul imobiliar pentru a se asigura ca nu este un cont fals sau un cont facut in numele altei persoane. Dupa aceasta prima etapa de verificare, persoana care doreste sa posteze este rugata sa faca dovada proprietatii sau a dreptului de folosinta. Aceasta se poate face prin transmiterea unor documente care sa ateste acest fapt. Din momentul in care identitatea persoanei si dreptul asupra proprietatii sunt confirmate, anuntul poate fi listat pe site-ul agentiei.

cum se pot interpreta anunturile imobiliare

O alta situatie tot mai des intalnita in lumea imobiliarelor este neincrederea unor proprietari in intermediarii imobiliari. De aceea exista multe anunturi care specifica faptul ca nu se accepta intermediari pentru o anumita tranzactie. Aceasta reticenta in a avea incredere in intermediari imobiliari vine atat dintr-o documentare insuficienta asupra activitatii acestora cat si din multe situatii neplacute petrecute in trecut. Unii proprietari vor spune chiar ca aleg sa isi listeze singuri anunturile pentru a evita plata unor comisioane. Marele avantaj pe care oricine care doreste sa adauge un anunt imobiliar ar trebui sa-l constientizeze vis-à-vis de intermediari este portofoliul acestora. Acesti oameni isi castiga existent din gasirea de clienti pentru proprietarii dispusi sa vanda si de oportunitati pentru clientii dispusi sa investeasca. Intr-adevar, folosirea acestui avantaj costa, dar se poate dovedi a fi un pret mic care trebuie platit pentru ajutorul acordat in gasirea clientului potrivit.

Pana cand va exista un control mult mai bine structurat asupra site-urilor de imobiliare, situatii neplacute se vor intampla in continuare. De aceea este important ca in momentul in care cineva cauta o casa de vanzare sau un teren de inchiriat sa se asigure ca anuntul este listat de o sursa de incredere. De asemenea, se recomanda apelarea la persoane abilitate care sa poata ajuta cu listarea corecta pe o platforma de specialitate.

Ce Se Poate Deduce Din Anunturile Imobiliare Postate Pe Un Site De Specialitate

Pentru un investitor care stie ce trebuie urmarit pe piata, intelegerea unui anunt imobiliar este primul lucru pe care trebuie sa il stapaneasca. Insa pentru simplii clienti de ocazie, care nu isi pot dedica timpul intelegerii foarte profunde a unui anuntu imobiliar, exista cateva aspecte pe care acestia trebuie sa le aiba in vedere in momentul in care doresc sa cumpere sau sa inchirieze prin inermediul unui site de specialitate. Se pot spune multe lucruri despre un spatiu, si chiar despre un vanztaor, doar din felul in care este prezentat intr-un anunt. De la gradul de credibilitate a vanzatorului si pana la corectitudinea estimarii pretului, toate acestea si multe altele se pot interpreta prin simpla citire a unui anunt imobiliar si compararea acestuia cu altele asemena lui.

In primul rand, cel care citeste anuntul imobiliar trebuie sa isi poata da seama daca cel care l-a postat este o persoana serioasa sau nu. Au existat de-a lungul timpului multe cazuri in care vanzatorul unui imobil s-a dovedit a nu fi cine pretindea a fi sau in care s-a razgandit in ultimul moment. De aceea o verificare a celui care posteaza anunturi imobiliare este necesara. Multe site-uri ofera istoricul utilizatorilor sai, in limitele protectiei datelor persoanle, tocmai pentru a inlatura orice fel de suspiciune legata de candoarea acestora. Cu cat un utilizator are mai multe anunturi postate, si eventual chiar finalizate, cu atat prezinta mai multa incredere. Multe platforme imobiliare chiar au implementate sisteme de evaluare a vanzatorilor in functie de numarul tranzactiilor finalizate prin intermediul lor si se vor mandri cu faptul ca prin ei opereaza persoane de incredere. Aceasta incredere se rasfrange si asupra lor si de aceea multe nu-si permit sa nu isi verifice utilizatorii sau sa nu puna la dispozitie informatii relevante altor utilizatori.

Un alt aspect legat de anunturi imobiliare este cum sunt ele realizate. Trei poze care nu arata mare lucru si un text scurt care mai contine si greseli de scriere ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru orice potential client. Un anunt imobiliar ar trebui sa capteze atentia celui care il parcurge si sa ofere suficiente informatii despre imobilul in cauza. De exemplu, daca o garsoniera este prezentata fara a avea poze atasate anuntului, ar putea insemna ca nu este tocmai cel mai bine intretinut spatiu, sau poate chiar mai rau. Astfel de anunturi trebuie evitate si chiar raportate administratorilor platformei.

Un alt lucru important care trebuie avut in vedere atunci cand cineva interesat cauta o anumita proprietate este daca aceasta proprietate apare pe mai multe site-uri de anunturi imobiliare. Daca acest lucru se intampla, trebuie observat daca exista modificari in felul in care proprietatea este prezentata de la un site la altul. Orice fel de modificare poate indica o problema in ceea ce priveste imobilul sau chiar vanzatorul.

Cum Stii Ca Este Momentul Potrivit Pentru A Lista Un Anunt Pe Un Site De Imobiliare?

ce se poate deduce din anunturile imobiliare

Raspunsul la aceasta intrebare este unul cat se poate de personal pentru fiecare proprietar in parte, si nu exista o formula care sa poata fi aplicata in toate cazurile. Fiecare decide sa vanda sau sa inchirieze un imobil sau un teren in functie de perioada pe care o traverseaza sau a nevoilor pe care le are. Nu toti proprietarii vand din acelasi motiv sau in acelasi moment si de aceea exista si diferentele de preturi dintre acestia. Cu toate acestea, toti proprietarii ar trebui sa ia in considerare cateva aspecte care sa-i ajute sa se decida daca vor sa vanda, sa inchirieze sau sa mai astepte:

1. Piata. Cel mai important criteriu de care trebuie tinut cont este insasi piata imobiliarelor. Aceasta are momentele ei de maxim si de minim in ceea ce priveste preturile practicate si disponibilitatea clientilor de a investi. Pentru cei care nu stiu cand este cel mai potrivit moment pentru a lista o proprietate pe un site de specialitate, cel mai bun lucru pe care il pot face este sa urmareasca fluctuatiile pietei. Acest lucru se poate face atat prin consultarea unor site-uri de stiri imobiliare care ofera analize amanuntite asupra acestui fenomen cat si prin simpla citire a mai multor anunturi pe zi, incercand astfel sa identifice trend-ul acestora.

2. Alte nevoi personale. Nimeni nu poate impune cuiva cand sa vanda sau sa inchirieze si cand sa nu o faca. Desigur, anumite masuri sunt preferabil sa fie luate pentru a nu se ajunge in situatii de a se vinde sub pretul pietei, insa fiecare vanzator are propriile criterii prin prisma carora poate evalua o situatie. Desi nu este situatia ideala, vanzarea unui imobil, spre exemplu, in timpul unei crize poate fi justificata prin nevoia de lichiditati. De asemenea, inchirierea unui spatiu se poate face pentru a transforma acel spatiu intr-o sursa de venit. Oricare ar fi motivele pentru care se face o listare pe o platforma imobiliara specializata, acestea trebuie intelese si acceptate.

Tranzactiile imobiliare pot lua multe forme si pot fi justificate in multe feluri. De aceea este important ca atat cei care posteaza anunturi imobiliare, cat si cei care le cauta sa inteleaga ce se poate transmite prin ele si sa le foloseasca la capacitate maxima, cu cele mai bune intentii. Citirea unor astfel de anunturi nu este suficienta. Este necesar si un anumit grad de intelegere a acestora. Aceasta intelegere poate fi dobandita prin analizarea atenta a mai multor astfel de anunturi de pe mai multe platforme de specialiate.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare