Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 202021/09/2020 

Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020

Locuinte in Craiova

Piata imobiliara in Romania in 2019 este in continua crestere si nu este nici o surpriza faptul ca achizitionarea de proprietati a inregistrat o marja de crestere destul de semnificativa in marile orase ale tarii precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Iasi, Timisora si Craiova. Cererea pentru propritetati rezidentiale in marile orase este mai mare decat cea din anul precedent. Dat fiind numarul mare al cautatorilor de apartamente s-a inregistrat o crestere a pretului proprietatilor rezidentiale, mai ales in cazul celor noi. In ceea ce priveste piata imobiliara din Craiova, cele mai cautate sunt apartamentele noi cu 2 camere, pretul acestora fiind in medie de 1076, 52 E/m2. Potrivit Wall-street.ro , Piata imobiliara locala a redevenit atractiva in ultimii ani, avand o evolutie solida, cu tranzactii relevante si un bazin de cumparatori din ce in ce mai divers.

Tendinta de Crestere a Preturilor

Tendinta de crestere a preturilor pentru apartamente, garsoniere, case, vile si terenuri a fost evidenta, Craiova situandu-se in randul oraselor cu cele mai scumpe apartamente. In anul 2019 pretul pe metru patrat pentru proprietatile noi din Craiova a depasit 1000 E/m2. Cumparatorii sunt mai educati si nu sunt dispusi sa faca nici un fel de compromis in ceea ce priveste locatia apartamentului pe care si-l doresc sau suprafata utila. Cererea pentru apartamente noi cu 4 camere a crescut spre sfarsitul anului 2019, apartamentele cu 2 camere au suferit o cadere semnificativa in luna iunie a anului 2019 dar si-au revenit in lunile ce au urmat. In ceea ce priveste pretul apartamentelor vechi, acesta a stagnat. In trimestrul 2 din 2019 pretul mediu cerut pe metru patrat pentru un apartament in Craiova a fost in medie de 1080 E.

piata imobiliara in Craiova

Potrivit Gds.ro ...piata imobiliara din Craiova este atipica. Preturile au explodat, fara sa existe vreun fundament economic, fara ca in Craiova sa fi aparut mari investitii sau sa se fi dezvoltat brusc zona din punct de vedere economic. Se vorbeste despre un trend de crestere de preturi in Craiova, ignorandu-se conditiile economice din aceasta zona. Potrivit aceleiasi surse mentionate mai sus, apartamentele mai vechi au pretul intre 1100-1200 E suprafata utila pe metru patrat iar cele noi intre 1200-1400 E metru patrat. Unii specialisti preconizeaza o stagnare a preturilor pentru imobiliare in 2020, stagnare datorata incertitudinii economice dar nu se stie daca aceasta stagnare va fi vizibila si in Craiova. Se vorbeste despre o scumpire haotica a imobiliarelor in Craiova, o scumpire nejustificata, fie ca vorbim de apartamente noi, vechi, garsoniere, vile sau terenuri.

Cerere Mare Pentru Locuinte in Craiova

Cererea mare pentru locuinte in Craiova duce la o crestere a preturilor si ramane de vazut ce surprize le rezerva craiovenilor anul 2020 in ceea ce priveste piata imobiliara. Cert este ca dezvoltatorii se plang de costul fortei de munca, majorarea materialelor de constructii si nu este exclus sa asistam la o noua majorare a preturilor pentru imobiliare, fie ca vorbim de apartamente, vile sau terenuri. Daca sunteti in cautarea unei locuinte in Craiova, de un lucru puteti fi sigur: oferta este diversificata iar preturile sunt pe masura.

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020