"Prima casa" mai mare pentru tinerii cu garsoniere01/04/2011 
Tinerii de până la 35 de ani care locuiesc în garsonieră şi-ar putea cumpăra apartamente de două camere prin programul Prima casă. Premierul Emil Boc a cerut astăzi, la şedinţa de guvern, reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice să analizeze această posibilitate.
Ministerul Finanţelor va trebui să discute aceste soluţii cu băncile care oferă credite prin programul "Prima casă" şi să prezinte concluziile săptămâna viitoare.

"Solicit Ministerului Finanţelor să analizeze în cadrul modificării programului Prima casă şi posibilitatea ca tinerii până în 35 de ani care au o garsonieră în proprietate să-şi îmbunătăţească confortul, pentru ca, dacă au un copil şi nu le mai ajunge garsoniera şi au nevoie de un confort suplimentar, să poată beneficia de programul Prima casă. Analizaţi acest aspect şi să ne prezentaţi concluziile pe săptămâna viitoare, inclusiv cu băncile să aveţi o asemenea analiză", a subliniat şeful Executivului, citat de Agerpres.
El a precizat că propunerea adresată, ieri, băncilor, de către Guvern, de împărţire cu statul a riscurilor în programul Prima casă a venit, de fapt, la iniţativa băncilor.

"Noi am luat act de o solicitare a mediului bancar de a îmbunătăţire a programul Prima casă şi ne-am arătat deschişi la o asemenea variantă. Am îmbrăţişat propunerea, am discutat-o cu mediul bancar, există un acord de principiu pe marginea acestui subiect, urmând ca detaliile tehnice să fie procesate în această săptămână", a mai menţionat primul-ministru.

Ana Bâtcă
Sursa: Evenimentul Zilei
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 01/04/2011 ) AFACERI IMOBILIARE:
• ( 01/04/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Cartierele cele mai cautate pe piata imobiliara din Bucuresti
• ( 01/04/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Cat costa sa-ti depozitezi lucrurile de care nu ai nevoie
• ( 01/04/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Immofinanz vrea sa investeasca 260 de milioane euro in proiecte imobiliare din Romania
• ( 01/04/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: De la ce banci vei putea lua credite prin "Prima casa 4"
• ( 01/04/2011 ) STIRI IMOBILIARE: Cum arata vila de 100 de milioane de euro, cea mai scumpa casa din SUA
• ( 01/04/2011 ) STIRI IMOBILIARE: "Prima casa" mai mare pentru tinerii cu garsoniere
• ( 01/04/2011 ) STIRI IMOBILIARE: Primul serviciu de consultanta imobiliara exclusiv pentru cumparatori