ARACO cere Guvernului sa plateasca datoriile catre constructori 08/12/2010 
Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) a solicitat, printr-o scrisoare deschisă către premierul Emil Boc, plata urgentă a datoriilor Guvernului către societăţile de construcţii.

"Apreciem ca salutară intenţia asumată de Guvernul pe care îl conduceţi de a asigura în primul semestru din 2011 o sumă de șapte miliarde de euro pentru investiţii, însă succesul şi finalizarea acestei politici pe termen scurt trebuie concertate dinamic şi rapid cu achitarea urgentă a datoriilor acumulate către societăţile de construcţii", se arată în documentul transmis lui Boc.


ARACO vrea să ştie calendarul de plată a creanţelor către sectorul de construcţii, structura şi obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate şi/sau licitate în primul semestru din 2011.

Totodată reprezentanţii constructorilor cer să fie informaţi despre măsurile necesare de eşalonare a plăţii datoriilor şi/sau penalizărilor către bugetele de stat şi de asigurări sociale pe care intenţionează Guvernul să le promoveze începând cu exerciţiul financiar 2011.

Paul Barbu

 
Sursa: Evenimentul Zilei
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 08/12/2010 ) AMENAJARI INTERIOARE: Numarul locuintelor finalizate a scazut cu 16% in primele noua luni
• ( 08/12/2010 ) CONSTRUCTII: Romanii nu mai au bani pentru a-si construi case
• ( 08/12/2010 ) CONSTRUCTII: ARACO cere Guvernului sa plateasca datoriile catre constructori
• ( 08/12/2010 ) STIRI IMOBILIARE: Piata imobiliara isi continua declinul. Preturi mai mici cu 14%