Transformare completa cu 15.000 de euro16/09/2010 

Victor şi Cristina şi-au achiziţionat un apartament spaţios în cadrul unui complex de locuinţe. Acesta era deja finisat, aşa că au apelat la designerul Alexandra Zabunov pentru a-i ajuta să aleagă mobilierul. În cele din urmă însă, au ajuns să modifice complet locuinţa.

Proprietarii au contractat apartamentul în stadiul de proiect, în 2007, şi l-au primit integral finisat în decembrie 2008. Decizia de a cumpăra o locuinţă care să facă parte dintr-un complex de locuinţe noi au luat-o nu numai datorită facilităţilor oferite de complex (apartamente spaţioase, parcare subterană, loc de joacă pentru copii, club de 2.000 mp cu piscină), ci şi datorită faptului că mai mulţi prieteni de-ai lor se mutaseră aici, formând o mică, dar frumoasă comunitate. Cei doi au luat legătura cu designerul Alexandra Zabunov în iunie 2009, la recomandarea unei cunoştinţe. Planul iniţial era acela de a-i consilia în alegerea mobilierului şi a accesoriilor decorative. După prima discuţie însă şi-au dat seama că-şi doreau un apartament mai luminos. Şi cum în această privinţă finisajele au un cuvânt greu de spus, Alexandra le-a sugerat să schimbe parchetul pentru a obţine efectul dorit. Aşa au ajuns la... şantier. Au modificat culoarea pereţilor, au creat efecte decorative cu ajutorul vopselei, au schimbat finisajul pardoselii şi au construit o insulă în zona destinată bucătăriei.

Mobila pe comandă - soluţia ideală

Cea mai mare investiţie a constituit-o parchetul stratificat - aproximativ 3.000 de euro. Pentru restul amenajării, proprietarii au căutat lucruri de bună calitate la preţuri cât mai accesibile. În cazul mobilierului, o soluţie au fost discounturile oferite de European Heritage prin outletul din Târgovişte. De aici au achiziţionat canapeaua (pentru care au comandat o husă de schimb într-o culoare potrivită amenajării şi mai rezistentă), biroul şi scaunul din living, luate la jumătate de preţ, bufetul din dining şi o parte din scaune. Şi pentru biblioteca de opt metri lungime, realizată la comandă, au găsit o soluţie economică, şi anume au folosit un material mai ieftin pentru părţile laterale şi au „închis-o“ din loc în loc cu ajutorul unor panouri textile, menite să dea o pată de culoare şi, totodată, să ascundă lucrurile depozitate. Materialul textil folosit şi cel pentru storuri au fost cumpărate la un preţ foarte bun, de la un depozit de materiale. În schimb, s-a investit în croiala lor, pentru a căpăta stil şi eleganţă. Per total, soluţia s-a dovedit mai convenabilă decât achiziţionarea unor storuri gata confecţionate.

Zugrăveli în culori reci, odihnitoare

Biblioteca amenajată pe tot peretele are rol de depozitare şi în zona de bucătărie, unde rafturile au fost complet închise. Deoarece spaţiul ce revenea efectiv ariei de bucătărie nu era prea mare, o parte dintre electrocasnice şi chiuveta au fost încastrate în insulă. În acest scop, au fost mutate şi instalaţiile. Acestea au fost mascate într-un podium special creat, placat cu calcar şlefuit, care delimitează funcţiunile. Mobilierul de bucătărie a fost conceput de Cecilia Cărbunaru, iar blaturile din lemn au fost realizate la comandă de Natural Wood Floor.
Apartamentul are 120 mp şi, pe lângă zona de zi de tip open space, mai dispune de două dormitoare, două băi şi o terasă. Unul dintre dormitoare a fost amenajat pentru băieţelul cuplului, Tudor. Cel de-al doilea, destinat celor doi soţi, a fost gândit astfel încât să le ofere tot confortul de care au nevoie. Cristina şi Victor au optat pentru culori reci, întrucât le consideră mai odihnitoare. Peretele din spatele patului, vopsit într-o nuanţă mai închisă, a fost decorat cu un tablou supradimensionat, încadrat de „o ramă“ creată cu ajutorul vopselei. Acelaşi procedeu a fost utilizat şi în living pentru a trasa pe pereţi modele ce amintesc de contururile clasice, reinterpretate într-o manieră modernă. Mobilierul din dormitor a fost achiziţionat de la IKEA. Singura piesă realizată la comandă este dressingul încastrat, realizat de o cunoştinţă a proprietarilor după designul Alexandrei Zabunov, la fel ca şi biblioteca. Investiţiile în apartament au costat aproximativ 15.000 de euro.

Sfatul designerului

Un interior luminos degajă optimism şi voie bună, potrivindu-se perfect unei familii tinere. Mobilierul şi finisajele în culori deschise au rolul de a amplifica lumina naturală, dând impresia că spaţiul este mai mare. La atmosfera unui ambient contribuie într-o mare măsură şi iluminatul, fie că este direct sau indirect.

Ana-Maria OANCEA
Sursa: Gazeta de Sud
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 16/09/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Apartamentele noi sunt mai scumpe la dezvoltatori
• ( 16/09/2010 ) AMENAJARI INTERIOARE: Transformare completa cu 15.000 de euro
• ( 16/09/2010 ) CONSTRUCTII: Legi pentru noua fata a oraselor sufocate de reclame si fatade degradate
• ( 16/09/2010 ) CASA SI GRADINA: Craitele, plante multicolore
• ( 16/09/2010 ) STIRI IMOBILIARE: Exproprierea aduce pierderea imediata a dreptului de proprietate