Legi pentru noua fata a oraselor sufocate de reclame si fatade degradate16/09/2010 
Primarii vor trebui să identifice şi să inventarieze construcţiile degradate, care ameninţă siguranţa şi sănătatea populaţiei, şi să-I înştiinţeze pe proprietari că trebuie să le repare.
Ulterior, primarul trebuie să se asigure că proprietarii au efectuat lucrările corespunzător: recepţia finală se face după expirarea perioadei de garanţie de bună execuţie de 3 ani, potrivit proiectului de lege privind măsurile de creştere a calităţii architectural-ambientale a construcţiilor.
Acesta, alături de proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului cadru privind amplasarea mijloacelor de publicitate, au fost propuse pentru dezbatere public de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Domeniul de aplicabilitate al proiectului de lege privind măsurile de creştere a calităţii architectural-ambientale a construcţiilor îl constituie toate categoriile de construcţii, indiferent de tipul de proprietate ori de amplasare în cadrul localităţii, exceptând construcţiile care intră sub incidenţa cadrului legal specific în vigoare.

Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea regulamentului cadru privind amplasarea mijloacelor de publicitate urmăreşte să acopere lipsa normelor unitare  care să asigure un just echilibru între protejarea şi promovarea interesului  general şi interesul privat sau economic imediat.

Hotărârea va stabili un set de reguli obligatorii, precum şi cadrul prin care autorităţile administraţiei publice locale din municipii, oraşe şi comune, care deţin monumente aflate pe lista patrimoniului mondial, îşi vor elabora regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate în baza cadrului general, cu detalierea şi stabilierea zonelor de restricţie în funcţie de contextul local.
Simona Diaconu
Sursa: Evenimentul Zilei
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 16/09/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Apartamentele noi sunt mai scumpe la dezvoltatori
• ( 16/09/2010 ) AMENAJARI INTERIOARE: Transformare completa cu 15.000 de euro
• ( 16/09/2010 ) CONSTRUCTII: Legi pentru noua fata a oraselor sufocate de reclame si fatade degradate
• ( 16/09/2010 ) CASA SI GRADINA: Craitele, plante multicolore
• ( 16/09/2010 ) STIRI IMOBILIARE: Exproprierea aduce pierderea imediata a dreptului de proprietate