In ultimele 6 luni, locuintele vechi din Capitala s-au ieftinit cu pana la 33%07/11/2008 
Locuintele vechi din Bucuresti s-au ieftinit cu peste 20%, iar in unele sectoare chiar si cu 33%, in ultimele 6 luni, din cauza crizei internationale si a incertitudinilor legate de modul de implementare a noilor norme BNR, arata cea mai recenta analiza a companiei Colliers asupra pietei imobiliare.
Preturile locuintelor vechi din sectorul 6 au scazut cu 33%, cele din sectorul 5 cu 23%, în timp ce apartamentele din sectoarele 1 si 2 s-au ieftinit în medie cu 20%. Astfel, piata rezidentiala trece prin a treia scadere lunara consecutiva. Consultantii imobiliari sustin ca BREI-Nou (indicele apartamentelor noi) nu a înregistrat  nici o oscilatie, preturile proiectelor noi ramânând constante, mentinând trendul stabil din ultimele sase luni, în timp ce BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi) a suferit o depreciere pâna aproape de valoarea înregistrata în aceeasi perioada a anului precedent, ajungând în luna trecuta la nivelul de 1.576 euro/mp.
„Este o scadere  cu 6% fata de luna precedenta si cu 16% fata de începutul acestui an. Cel mai afectat este sectorul 6, cu o scadere de 13% fata de luna precedenta, ajungând la o medie de 1.310 euro/mp, în timp ce sectorul 2 ramâne aproape la aceeasi valoare din luna septembrie”, mai spun consultantii Colliers, citati de NewsIn.
„Exista totusi o segregare a ofertei pe segmentul apartamentelor vechi în cazul anumitor sectoare. Oferta nu se mai prezinta la fel de uniform, ci scindata în doua segmente: cei care pastreaza preturile aproape de valorile lunii trecute si cei care au scazut - în speranta efectuarii unei tranzactii.
Observam astfel o disputa în piata legata de un prag minim la care pot ajunge preturile. Luna urmatoare va aduce o confirmare sau o cadere a acestui prag conturat în luna octombrie”, mai spun cei de la Colliers.
Steliana Bancu
Sursa: Gardianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 07/11/2008 ) AFACERI IMOBILIARE: In ultimele 6 luni, locuintele vechi din Capitala s-au ieftinit cu pana la 33%
• ( 07/11/2008 ) AFACERI IMOBILIARE: Cristi Borcea, tun imobiliar de 28 de milioane de euro
• ( 07/11/2008 ) CREDITUL IPOTECAR: Creditul ipotecar, sinucidere curata
• ( 07/11/2008 ) STIRI IMOBILIARE: Cumparatorii de apartamente s-au orientat spre inchiriere
• ( 07/11/2008 ) STIRI IMOBILIARE: Apartamentele vechi sunt si mai ieftine